Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول واحد گیاهان دارویی مؤسسه خدمات دارویی رضوی بر ضرورت توجه به طبع بدن بیمار در استفاده از داروهای گیاهی تأکید کرد.

به گزارش قدس آنلاین، سیدعباس زجاجی مسئول واحد گیاهان دارویی مؤسسه خدمات دارویی رضوی بیان کرد: افراد زیر ۱۲ سال به‌طور معمول طبع دموی (گرم و مرطوب) دارند و داروهای گیاهی متفاوتی نسبت به افراد بالای این محدوده سنی باید مصرف کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه با افزایش سن، طبع و مزاج افراد به سردی و خشکی متمایل می‌شود، ادامه داد: همچنین بزرگسالان بالای ۴۰ سال که طبع آنان صفراوی(گرم و خشک) یا سودایی(سرد و خشک) است، نوع داروهای گیاهی مصرفی‌شان با افراد نوجوان و جوان متفاوت است.
زجاجی با بیان اینکه برای درمان افراد زیر ۱۶ یا ۱۸ سال باید از داروهای گیاهی خنک استفاده کرد، گفت: به‌طور مثال برای درمان سرفه کودکان و نوجوانان سرماخورده به‌جای استفاده از شربت‌های آویشن که طبع گرمی دارد، می‌توان شربت گل ختمی مصرف کرد.
وی ادامه داد: همچنین در مصرف داروهای گیاهی شرایط جسمی فرد باید در نظر گرفته شود به طور نمونه بانوان باردار به هیچ وجه نباید داروی گیاهی استفاده کنند. آنان فقط می‌توانند زنجبیل زیر نظر پزشک‌ معالج خود برای درمان تهوع بارداری مصرف کنند.
این داروساز متخصص فارماکولوژی بالینی به اثرات منفی خوددرمانی با گیاهان دارویی اشاره و ابراز کرد: افراد مبتلا به بیماری‌هایی مانند فشار خون نیز با مشاوره با پزشک خود یا مراجعه به مراکز معتبر گیاهان دارویی می‌توانند از داروهای گیاهی برای تسریع در بهبودی درمان خود استفاده کنند.
وی از داروهای گیاهی به عنوان طب مکمل نام برد و گفت: با توجه به صنعتی شدن جوامع و تغییر سبک زندگی مردم و نوع بیماری‌های آنان، امروزه تنها به مصرف داروهای گیاهی برای درمان بیماری‌ها نمی‌توان اکتفا کرد. به عبارتی در بحث درمان بیماران، هدف بهبودی است که این امر با همکاری طب شیمیایی و طب گیاهی در زمان کوتاه‌تری انجام می‌شود.
زجاجی با اشاره به تأسیس واحد گیاهان دارویی در راستای ارائه خدمات مشاوره گیاهان دارویی و عرضه گیاهان دارویی با قیمت و کیفیت مناسب در سال ۱۳۸۳ در داروخانه مرکزی امام(ع) افزود: این واحد اولین داروخانه گیاهی کشور به شمار می‌رود که زیر نظر دکتر داروساز فعالیت می‌کند و در حال حاضر از ساعت ۸ تا ۲۱ پذیرای مراجعان است.
وی بیان کرد: دو شعبه گیاهان دارویی رضوی نیز زیر نظر این واحد گیاهان دارویی از ساعت ۸ تا ۲۳ در جوار حرم مطهر رضوی به عموم زائران و مجاوران خدمات‌رسانی می‌کند.
مسئول واحد گیاهان دارویی مؤسسه خدمات دارویی رضوی گفت: در حال حاضر حدود ۱۲۰ گیاه مفرده و ۴۰ فرآورده گیاهی همراه با بروشور راهنمای مصرف در این واحد در دسترس مراجعان قرار دارد.
لازم به ذکر است، مؤسسه خدمات دارویی رضوی مسئول تأمین کلیه داروهای موجود در بازار ایران و همچنین داروهای خارجی دارای مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور داروخانه‌های تحت پوشش خود است. علاوه بر این، به پخش استانی دارو و ارائه خدمات در حوزه گیاهان دارویی، مشاوره دارویی و راهنمایی بیماران در زمینه نحوه مصرف دارو، عوارض، تداخلات و ... توسط متخصصان و مسئولان فنی می‌پردازد.
منبع: آستان نیوز
 پایان پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: گیاهان دارویی رضوی مشهد مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۶۰۳۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض

ایسنا/ایلام مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام گفت: برداشت بی‌رویه گیاهان دارویی بومی توسط افراد بومی و غیر بومی در استان ایلام، وجود برخی از این گیاهان را در انقراض قرار داده است.

«علی فرضی‌نژاد» در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب، اظهار کرد: از حدود ۱۰۰۰ گونه گیاه دارویی شناخته شده کشور ۳۵۰ گونه در استان ایلام وجود دارد که در هر منطقه از طبیعت استان بسته به شرایط آب و هوایی و خاک رشد می‌کنند و مردم برای مصارف درمانی و همچنین برخی صرفه اقتصادی و فروش، به برداشت آن‌ها مبادرت می‌کنند.

وی با بیان اینکه گیاهان دارویی، داروخانه کوچک طبیعت محسوب می‌شوند، خاطرنشان کرد: متأسفانه برداشت بی‌رویه و بهره‌برداری غیراصولی به‌واسطه عدم شناخت از نحوه برداشت این گیاهان، آن‌ها را در خطر انقراض قرار داده است.

 مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام افزود: کنگر، پاقازه، ترگ، پیچگ و ونگی و ازبوه، تشنه‌داری بلاورو گیاهانی هستند که بیشترین استفاده را دارند و بیشترین خطر متوجه این گیاهان است.

فرضی‌نژاد گفت: برای پیشگیری از انقراض این گیاهان باید سیاست‌های ابلاغی سازمان منابع طبیعی کشور و استان در خصوص ممنوعیت‌ها و میزان برداشت گیاهان دارویی را اجرایی کرد.

وی با بیان اینکه حفاظت، احیا و توسعه گیاهان دارویی کار منابع طبیعی استان است عنوان کرد: سازمان منابع طبیعی به تنهایی از عهده این مهم برنمی‌آید و باید همه مردم و بهره‌برداران برای این کار آموزش ببینند تا این این گیاهان برای نسل‌های بعدی حفظ شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سرزده‌های استاندار جدید لرستان از ادارات
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بوی خوش گیاهان بهاری درسفره گروسی‌ها/۱۳۵ نوع گیاه خوراکی در بیجار
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت
  • بازار داغ گیاهان دارویی در کرمانشاه+ تصویر