Web Analytics Made Easy - Statcounter

امیرعلی سهراب‌پور متخصص گوارش در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بیماری سیاه سرفه اظهار کرد: سیاه سرفه یکی از بیماری‌های عفونی واگیردار دستگاه تنفسی است که عامل اصلی آن باکتری بوردتلا پرتوسیس می‌باشد.

متخصص گوارش بیان کرد: این بیماری که از طریق استنشاق قطرات تنفسی  سرایت می‌کند در همه سنین بروز کرده اما در کودکان شایع‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره علائم این بیماری گفت: اگر دچار استفراغ و تهوع شدید، کبودی یا قرمزی رنگ پوست، سختی و تنگی نفس، سرفه‌های مکرر و دائمی، نفس کشیدن همراه با صدای ناخوشایند شدید فورا به پزشک مراجعه کنید.

سهراب‌پور درباره روند بیماری سیاه سرفه بیان کرد: در ابتدا فرد دچار آب ریزش بینی، سرفه خشک که به سرفه با خلط غلیظ تبدیل می‌شود روبروست و تب مختصری دارد  اما در مراحل پایانی بیماری دچار حملات سرفه مداوم و شدید که تا یک دقیقه طول می‌کشد، می‌شود. در طول سرفه بر اثر کمبود اکسیژن رنگ پوست فرد قرمز یا آبی می‌شود. در پایان هربار سرفه، کودک با صدایی «شبیه فریاد» نفس نفس می‌زند.

وی درباره تشخیص این نوع بیماری گفت:تشخیص این بیماری در مراحل اولیه دشوار است؛ زیرا علائمی شبیه به سرماخوردگی یا آنفلوآنزا دارد اما پزشکان می‌توانند با اطلاع از علائم بیمار و گوش دادن به صدای تنفس افراد، سیاه سرفه را تشخیص می‌دهند.

متخصص گوارش درباره پیشگیری سیاه سرفه بیان کرد: بهترین و کم خطر‌ترین راه پیشگیری سیاه سرفه استفاده از واکسن مخصوص این بیماری است که استفاده از این واکسن  آمار ابتلا به بیماری سیاه سرفه بسیار کاهش پیدا کرده است.

وی درباره درمان سیاه سرفه اظهار کرد: اگر پزشکان سیاه سرفه را به موقع تشخیص دهند، آنتی بیوتیک‌ها می‌توانند به کاهش سرفه و سایر علائم آن کمک کنند اما متاسفانه در اکثر تشخیص‌ها زمان لازم برای استفاده از آنتی بیوتیک‌ها را از دست می‌دهیم.

متخصص گوارش متذکر شد: از دارو‌های سرفه بدون نسخه پزشک، سرکوب کننده‌های سرفه یا اکسپکتورانت‌ها (دارو‌های خلط آور) برای درمان سیاه سرفه استفاده نکنید چرا که این دارو‌ها تاثیری بر روند بهبودی ندارند و اگر حملات سرفه شما خیلی شدید شد  بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت بهداشت اخبار علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۰۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر سیدامیر آل‌داوود اظهار کرد: امروزه سرطان‌های روده بزرگ جزء سرطان‌های شایع کشور بوده و موارد ابتلای آن نیز روز‌به‌روز در حال افزایش بوده و به همین رعایت موارد بهداشتی و پیشگیرانه بیشتر از هر زمان دیگری مورد تأکید است.

وی تصریح کرد: در اکثر موارد بیمار مبتلا به سرطان فاقد علائم بارز و آشکار بوده و همین موضوع بعضاً مردم را به اشتباه می‌اندازد و در شرایطی که حال عمومی و وزن و وضعیت اشتهایی خوبی دارند، آن علائم جزئی را جدی نمی‌گیرند و همین موضوع در آینده و در زمان آشکار شدن علائم وضعیت بدتری در فرد بیمار ایجاد می‌کند و بهتر است که با مشاهده هرنوع علائمی، هرچند کوچک، پیگیری و اقدام به‌موقع را داشته باشیم.

عضو هیأت علمی رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با مهمترین علائم سرطان روده بزرگ، بیان کرد: این بیماری علائم و نشانه‌های متعددی دارد که مهمترین آن‌ها ایجاد مشکل در اجابت مزاج، خون در مدفوع و کاهش به یک باره وزن بوده، به خصوص مشکل اجابت مزاج طولانی شود، و فرد چند هفته مداوم یبوست و اسهال داشت باید وضعیتش مورد بررسی قرار بگیرد؛ همچنین در خصوص کاهش وزن هم باید بگوییم که این شرایط بیشتر در زمانی بوده که بیماری به حالت پیشرفته رسیده و باید آن ۲ مورد دیگر را جدی‌تر بگیریم.

دکتر آل‌داوود اضافه کرد: همچنین باید به موضوع دفع خون مخفی هم به‌طور ویژه توجه کنیم و عمدتاً فرد بیمار دچار کم‌خونی مزمن بوده و اگر علائم مشکوک در زمان طولانی مشاهده شد باید حتماً به پزشک مراجعه شود.

وی تأکید کرد: کسانی که سابقه خانوادگی در ابتلای به انواع سرطان‌ها، از جمله سرطان روده بزرگ دارند باید حتماً تحت غربالگری قرار بگیرند، حتی به افرادی هم هیچگونه سابقه خانوادگی در این خصوص ندارند هم توصیه می‌کنیم که پس از رسیدن به سن ۵۰ سال غربالگری سرطان روده را داشته باشند و تست‌های آن به ۳ روش تست بررسی خون در مدفوع، خون مخفی در مدفوع و انجام کولونوسکوپی بوده است.

متخصص پرتو درمانی و رادیوتراپی با بیان اینکه با توجه به کاهش سن ابتلا به سرطان در زمان بیماری نباید در خصوص فرزندآوری اقدام نماید و باید این کار بین ۲ تا ۳ سال پس از بهبود بیماری باشد، خاطرنشان کرد: همچنین باید اشاره کنیم که پس از بهبود بیماری امکان انتقال سلول سرطانی به جنین وجود ندارد و در این خصوص دغدغه‌ای بابت بارداری و نگرانی زوجین وجود ندارد و فقط همانطور که اشاره شد باید از بارداری در دوره درمان بیماری خودداری شود.

دکتر آل‌داوود افزود: همه ما باید در راستای پیشگیری از انواع سرطان‌ها از جمله سرطان روده بزرگ به مواردی همچون تحرک و فعالیت بدنی مناسب روزانه، عدم چاقی و افزایش وزن، عدم مصرف غذا‌های پرچرب به‌خصوص فست‌فودها، عدم مصرف سیگار و دخانیات و عدم مصرف نوشیدنی‌های الکلی توجه نماییم، موضوعی که در افراد با سابقه خانوادگی در این خصوص بیشتر از سایر گروه‌های جامعه مورد تأکید بوده و هست.

وی در پایان گفت: باید همچنین به در پیشگیری از سرطان به موضوع آموزش و افزایش سطح آگاهی جامعه هم توجه کرد و اگر به این مهم نیز توجه شود شاهد آمار بالای تعداد مبتلایان به انواع سرطان‌ها از جمله سرطان روده بزرگ و همچنین کاهش سن مبتلایان به این بیماری نخواهیم بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آشنایی با علائم آبریزش دائمی بینی در بهار
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • دانیال 120 دقیقه با سرفه بازی کرد!
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم