Web Analytics Made Easy - Statcounter

 فوق تخصص بیماری‌های ریه کودکان در گفتگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بیماری‌های شایع ریوی در کودکان اظهار کرد: با شروع فصل سرما بیماری‌های ریوی در کودکان شدت پیدا می‌کنند که این بیماری‌ها اغلب به شکل عفونت‌های ویروسی و باکتریایی ظاهر می‌شوند.


او بیان کرد: بیماری‌های آلرژیک هم مجاری تنفسی فوقانی و تحتانی را درگیر می‌کنند که به بیماری‌های آلرژیک مجاری تنفسی تحتانی آسم گفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در صورتی‌که ریه‌ها و مجاری تنفسی تحتانی یا بافت ریه درگیر عوامل عفونی شوند در ابتدا علائمی مانند سرماخوردگی مانند آبریزش از بینی، تب و سرفه بروز پیدا می‌کنند که این نشانه‌ها می‌توانند به ریه‌ها هم منتشر شوند و علائم ذات‌الریه یا پنومونی را ایجاد کنند.


این فوق تخصص بیماری‌های ریه کودکان افزود: در صورتی‌که کودک غیر از علائم سرماخوردگی به تب‌های بالا دچار شود، سرعت تنفسش افزایش پیدا کند و فرورفتگی زیر دنده‌ها، بین دنده‌ها، بالای جناغ سینه یا بالای استخوان ترقوه هنگام تنفس اتفاق بیفتد؛ این‌ها علائم هشدار دهنده‌ای هستند که نشان می‌دهند بافت ریه درگیر شده است. اگر این نشانه‌ها به‌ویژه در سنین پایین با علائمی مانند بی‌اشت‌هایی شدید و استفراغ همراه باشد در این صورت بیماری شدت پیدا می‌کند و ممکن است دیگر در منزل نتوان بیمار را درمان کرد.

روش‌های درمان پنومونی
نیک‌پندار تاکید کرد: اگر در تصویربرداری و عکس رادیوگرافی از قفسه سینه مشخص شد که عفونت‌های باکتریایی بیماری‌های ریوی را ایجاد کرده‌اند؛ در این صورت با توجه به شرایط عمومی بیمار به‌ویژه سن تصمیم می‌گیریم که آنتی بیوتیک را به شکل خوراکی یا تزریقی از طریق ورید تجویز کنیم. متاسفانه همیشه امکان جداسازی ۱۰۰ درصد بین درگیری ویروسی و باکتریایی وجود ندارد بنابراین برخی اوقات پزشکان بر اساس یافته‌های بالینی اقدامات درمانی را انجام می‌دهند.

او تصریح کرد: در صورتی‌که پنومونی به طور کامل ویروسی باشد، تجویز آنتی‌بیوتیک‌ها ضرورتی ندارد و تنها درمان‌های حمایتی کافی است. درگیری‌های ویروسی هم اگر با نشانه‌هایی مانند تب بالا، بی‌قراری، حالت تهوع و استفراغ به‌ویژه در سنین پایین (کمتر از ۶ ماه) همراه باشند، می‌توانند خطرناک باشند تا جایی‌که نوزاد به بستری بیمارستان نیاز پیدا می‌کند.

این متخصص بیماری‌های ریه کودکان گفت: برای درمان بیماری‌های آلرژیک مجاری تنفسی تحتانی (آسم) کودکان زیر نظر پزشک باید از اسپری‌های باز کننده برونش و ضد التهاب استفاده کرد.

نیک‌پندار یادآوری کرد: راه‌های پیشگیری از بیماری‌های عفونی اغلب واکسیناسیون و در تماس نبودن با بیماران مبتلاست. واکسیناسیون بیماری‌هایی مانند سیاه‌سرفه، اوریون، سرخک و آنفلوآنزا در برنامه واکسیناسیون کشوری وجود دارد، اما واکسیناسیون آنفلوآنزا جزو برنامه واکسیناسیون کشوری نیست در حالی‌که تزریق این واکسن برای بیماران قلبی و ریوی مزمن ضرورت دارد؛ تزریق واکسن آنفلوآنزا همچنین به مبتلایان به آسم کودکان پیشنهاد می‌شود.


منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سرفه تب سرماخوردگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۶۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، شهنام عرشی گفت: واکسن خوراکی روتاویروس جهت پیشگیری از اسهال‌های ناشی از این روتاویروس برای شیرخواران تجویز می‌شود.

وی افزود: واکسن روتاویروس در سنین ۲، ۴ و ۶ ماهگی تزریق می‌شود.

عرشی گفت: واکسیناسیون روتاویروس سالانه حداقل از ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت افزود: اواخر سال گذشته هم واکسن پنوموکوک به برنامه واکسیناسیون کشوری وارد شد و اجرای آن از بندر خمیر هرمزگان شروع شد.

وی گفت: این واکسن نیز در سنین ۲، ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق می‌شود و می‌تواند سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان جلوگیری کند.

کد خبر 6090502 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • دارندگان کارت سوخت بخوانند/ این هشدار وزارت نفت را جدی بگیرید؛ وگرنه زیان سنگین می‌بینید
  • اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • دانیال 120 دقیقه با سرفه بازی کرد!
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • واکسن روتاویروس به جدول واکسیناسیون کشوری اضافه می‌شود
  • واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور وارد شد
  • ورود واکسن روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • واکسیناسیون بیش از ۴۰۰۰ رأس دام علیه بیماری آبله گوسفندی در بدره
  • بیش از ۶ هزار خدمت واکسیناسیون در مجتمع رسول دانشگاه علوم پزشکی ایران